Pinterest lub reklamujące się na Pintereście firmy mogą korzystać z informacji dotyczących Twojej aktywności poza Pinterestem, aby wyświetlać spersonalizowane reklamy, które mogą Cię szczególnie zainteresować.

Na przykład:

  • Reklamujące się na Pintereście firmy mogą udostępniać nam listy adresów e-mail swoich klientów. Jeśli okaże się, że ich klienci są już na Pintereście, będziemy mogli pokazywać im bardziej interesujące reklamy.
  • Każda z tych firm może korzystać z tagów Pinteresta w swojej witrynie internetowej lub przesłać nam informacje ze swojej aplikacji mobilnej, aby pomóc nam zrozumieć, kto je odwiedził lub dokonał zakupu za ich pośrednictwem. Będziemy mogli wykorzystać te informacje do wyświetlania reklam odpowiednim osobom na Pintereście. Na przykład możemy pokazać użytkownikowi reklamę butów, które wyświetlił, ale których nie kupił.
  • Rezygnowanie z reklam spersonalizowanych na Pintereście
  • Zaloguj się na swoje konto na Pintereście
  • Kliknij  ikonę strzałki w dół  w prawym górnym rogu
  • Kliknij Ustawienia.
  • Kliknij Prywatność i dane.
  • Odznacz pole obok opcji Użyj informacji od partnerów.
  • Kliknij Zapisz.
  • Otwórz aplikację Pinterest na swoim urządzeniu i zaloguj się do konta na Pintereście.
  • Stuknij swoje zdjęcie profilowe w prawym dolnym rogu, aby przejść do swojego profilu, a następnie stuknij swoje zdjęcie profilowe w lewym górnym rogu, aby przejść do ustawień
    • Jeśli masz konto firmowe, stuknij  ikonę wielokropka  w prawym górnym rogu, a następnie wybierz opcję Ustawienia
  • Stuknij Ustawienia.
  • Stuknij Prywatność i dane.
  • Przestaw przełącznik obok opcji Korzystanie z informacji o partnerze
  • Zmiany zostaną zapisane automatycznie.

  • Otwórz aplikację Pinterest na swoim urządzeniu i zaloguj się do konta na Pintereście.
  • Stuknij swoje zdjęcie profilowe w prawym dolnym rogu, aby przejść do swojego profilu, a następnie stuknij swoje zdjęcie profilowe w lewym górnym rogu, aby przejść do ustawień
    • Jeśli masz konto firmowe, stuknij  ikonę wielokropka  w prawym górnym rogu, a następnie wybierz opcję Ustawienia
  • Stuknij Ustawienia.
  • Stuknij Prywatność i dane.
  • Przestaw przełącznik obok opcji Korzystanie z informacji o partnerze
  • Zmiany zostaną zapisane automatycznie.

    Pamiętaj, że to ustawienie nie dotyczy informacji o zakupach zainicjowanych przez Ciebie na Pintereście.

    Aktualizowanie preferencji udostępniania danych poza Pinterestem

    Poniżej znajdziesz inne opcje pozwalające kontrolować sposób wykorzystania danych z Twojej przeglądarki lub urządzenia mobilnego do personalizacji reklam przez Pinteresta i inne firmy. Pamiętaj, że te ustawienia będą stosowane wyłącznie do danych z przeglądarki lub urządzenia, na których zostaną wybrane. 

    Aby całkowicie zrezygnować z personalizacji reklam na Pintereście z wykorzystaniem danych dotyczących Twojej aktywności poza Pinterestem, zmień ustawienia konta na Pintereście w sposób opisany powyżej .

    Aktualizowanie preferencji dotyczących aktywności w sieci

    Pinterest przestrzega zasad samoregulacyjnych Digital Advertising Alliance dotyczących internetowych reklam behawioralnych i umożliwia cofnięcie zgody na udostępnianie danych w narzędziu DAA pod adresem optout.aboutads.info. W tym miejscu możesz zrezygnować z wykorzystywania gromadzonych przez Pinteresta informacji dotyczących Twoich działań w sieci do wyświetlania kierowanych reklam.

    Uwaga: cofnięcie zgody na stronie aboutads.info dotyczy jedynie informacji zbieranych przez tag Pinteresta z przeglądarki, której w danej chwili używasz. Nie ma zastosowania do aplikacji mobilnych ani innych używanych przez Ciebie przeglądarek. Ponadto jeśli wyczyścisz w przeglądarce pliki cookie, konieczne będzie ponowne cofnięcie zgody.

    Aktualizowanie preferencji dotyczących aplikacji mobilnych

    Urządzenia z systemem iOS i Android umożliwiają również wybór opcji dostępnych tylko w ramach tych platform. Krótki opis takich opcji znajdziesz poniżej, należy jednak zapoznać się z dotyczącymi ich informacjami szczegółowymi. 

    Jeśli chcesz wyłączyć tę funkcję, skorzystaj z poniższych ustawień i nie zapomnij, że dokonany przez Ciebie wybór ma zastosowanie tylko do urządzenia, na którym go przeprowadzasz. Jeśli chcesz wyłączyć tę funkcję na kilku urządzeniach, musisz to zrobić na każdym z nich.

    Android

    Do każdego urządzenia z systemem Android jest przypisany możliwy do resetowania identyfikator reklamowy. Pinterest i inne firmy wykorzystują go, aby wyświetlać odpowiednie reklamy na podstawie aplikacji, z jakich korzystasz. Urządzenia z systemem Android umożliwiają odmowę możliwości wykorzystywania tego identyfikatora w celu wyświetlania ukierunkowanych reklam. Aby dowiedzieć się więcej, odwiedź centrum pomocy Android.

    iOS

    W przypadku urządzeń z systemem iOS w wersji 14.5 lub nowszej jest wymagane uzyskanie zgody użytkownika na wykorzystywanie danych o jego aktywności pochodzących z aplikacji innych firm i witryn na danym urządzeniu, jeżeli informacje takie mają służyć do celów reklamowych. Aby dowiedzieć się więcej, odwiedź centrum pomocy Apple.

    Na Pintereście

  • Jeżeli wybierzesz ustawienie „Zezwól” w odniesieniu do śledzenia, ułatwi to personalizowanie kierowanych do Ciebie reklam i zwiększy ich trafność. 
  • Jeśli wybierzesz ustawienie „Poproś aplikację, aby nie śledziła”, Twoje reklamy będą mniej spersonalizowane. Reklamodawcy nadal będą mogli przesyłać nam informacje o Twojej aktywności. Będziemy wykorzystywać te informacje do celów reklamowych dopiero po usunięciu lub połączeniu ich z innymi informacjami tak, aby nie były z Tobą powiązane.
  • Co sądzisz o reklamach? Prześlij nam swoją opinię
    End of Other articles Links
    Wciąż potrzebujesz pomocy? Skontaktuj się z nami
    User feedback
    Czy ten artykuł był pomocny?

    collection_fields

    Jak możemy ulepszyć ten artykuł?