Vestaberne er aberne i Syd- og Mellemamerika. Der findes 182 arter, som i størrelse varierer fra de egernstore silkeaber til de store snohaleaber, der kan veje op til ca. 10 kg.
Faktaboks
- Videnskabeligt navn
-
Platyrrhini (parvorden)
Blandt vestaberne finder man de mindste egentlige aber (pygmæmarmosetterne), de eneste primater med snohale (de store snohaleaber og kapucinerne), de eneste nataktive egentlige aber (nataberne) og de eneste egentlige aber med kløer i stedet for negle (silkeaberne).
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.